HVAD ER FIV EGENTLIG?

FIV står for feline immunodeficiency virus og kan sammenlignes med menneskets HIV sygdom. Det smitter ved samleje og blod - slåskampe. 

Desværre er viden om FIV ikke så stor hos dyrlægerne i Danmark - i forhold til mange andre lande. Måske der er viden om selve sygdommen, men ofte vurderer dyrlæger at få katten aflivet i Danmark uden at lave et blodbillede - for at se om de indre organer har taget skade. Hvis ikke kan din kat godt leve et sundt og god liv. 

Det kan være svært at se, om din kat egentlig har FIV, men her er nogle symptomer du bør holde øje med...

Forstørrede lymfeknuder / Feber / Vægttab / Dårlig appetit / Diarré / Unormalt udseende eller betændelse i øjet (konjunktivitis) / Betændelse i tandkødet (tandkødsbetændelse) / Betændelse i munden (stomatitis) mfl. 

Bliv dog ikke bekymret, men en god idé, hvis du oplever nogle af ovenstående symptomer på din kat, at søge dyrlæge, så I kan få lavet en FIV test. 

Karla Kattehjem har startet Danmarks første FIV afdeling for herreløse og efterladte katte. Du kan se mere om afdeling og følge den på www.facebook.com/karlafiv 

HVAD HVIS MIN KAT HAR FIV?

GODE RÅD HVIS DIN KAT HAR FIV
Det er så vigtigt med den helt rigtige info inden man tager beslutning om, at ville aflive sin kat, hvis den har fået konstateret FIV, som minder om menneskets HIV. Det her skal du gøre:

❤️ FÅ DIN DYRLÆGE TIL AT LAVE ET BLODBILLEDE ~ For at være sikker på, at din kat ikke har taget skade, så bør man tage et blodbillede der viser, om de indre organer er i orden.

❤️ HVIS DIN KAT HAR SNOT, FEBER OG MÅSKE VÅDE ØJNE ~ Få din dyrlæge til at lave en Svaber test, der viser om katten kan have en form for katte syge og virus.

❤️ DIN KAT SKAL LEVE RESTEN AF SIT LIV INDENDØRS ~ I udlandet lever mange FIV katte i store flokke med andre katte, der ikke er smittet. Ved neutralisering af katten undgår man smitte ved parring, hvilket er vigtigt at få ordnet straks. Det er meget vigtigt katten ikke bliver smittet af andre katte. Hvis du ønsker at din kat skal bo sammen med en ikke smittet FIV kat, så er det en god ide begge neutraliseres, men også at tage en svaber test på din raske kat, så man ved om din kat kan være bærer på bl.a. Calici. I Danmark er det ikke normalt at have FIV katte udenfor, hvis man ved besked. Derfor skal katten holdes indendørs ~ måske med voliere.

❤️ GÅ OFTERE TIL TJEK HOS DYRLÆGEN ~ En god idé er også, at få katten tjekket hos din dyrlæge ca hver 3. måned, så man er sikrer på lunger, øjne, ingen sår på tunge osv. er fint.

❤️ ER DIN KAT EN KILLING ~ Hvis din kat er under 1/2 år, så skal man først teste igen, når den er over 6 måneder, da FIV kan komme fra mor og kan være i killingen i nogle måneder efter fødsel, og derefter gå i sig selv.

❤️ DANMARKS FØRSTE FIV AFDELING ~ Karla Kattehjem har startet den første afdeling, hvor der er plads til 10 voksne katte indtil de kommer ud til den rette familie.

VELKOMMEN TIL KARLA KATTEHJEM

Se dejlige katte til adoption her på siden.

LUKKET LØRDAG 15. JANUAR, SØNDAG 16. JANUAR OG HELE UGE 3

For besøg bestil tid på sms til 30301202

Bedste hilsner

Karla Kattehjem